Welkom Arrangementen Zalen Catering 't Boshuys Foto's Contact Over ons Agenda
Volg Partycentrum de Zandstuve op Twitter! Volg Partycentrum de Zandstuve op LinkedIn! Volg Partycentrum de Zandstuve op Facebook!
test2
Actueel Archief

Tradities centraal tijdens Twentse Haringparty

Binnen thema zang en muziek worden drie lokale verenigingen ondersteund

Den Ham, 25 mei 2011 – Op woensdag 8 juni vindt de jaarlijkse haringparty van partycentrum de Zandstuve in Den Ham plaats. Net als in voorgaande jaren stelt het familiebedrijf haar genodigden in de gelegenheid om de eerste Hollandse Nieuwe Haring te proeven. Dit jaar viert de haringparty haar derde lustrum en zal om die reden anders worden aangekleed.

Om 17.30 uur is de officiële opening van de party die dit jaar in handen ligt van Thea Kroese, zij kent het belang van tradities en zal er daarom alles aan doen om ervoor te zorgen dat tradities blijven voortbestaan binnen onze samenleving. Een van die tradities is het dialect dat men spreekt in Twente. De moeder van Twente schrijft wekelijks columns in Wegener huis-aan-huiskranten en publiceerde onlangs met Anne van der Meiden het boek: Mu’j es heuren, waarin een aantal bekende Bijbelse verhalen zijn geschreven in onze streektaal.

Dit jaar vindt er bij aanvang van de haringparty een veiling plaats van het eerste vaatje, die na de officiële opening om 18.00 uur wordt binnengebracht. Door middel van de veiling hopen wij de opbrengst van de party een extra stimulans te geven. Het vaatje zal per opbod worden geveild door Notaris Endendijk, die aanvangt met het eerste al geboden bod van 
€ 250,--. We doen een beroep op onze zakelijke genodigden om alvast na te denken over een eventueel uit te brengen vervolgbod.

De drie verenigingen die doormiddel van de Haringparty worden ondersteund zijn: het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop, de muziekverenigingen Juliana in Den Ham en Emos in Daarle. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan het levend houden van tradities. Denk aan een aubade tijdens Koninginnedag of de serenades die echtparen krijgen wanneer ze bijvoorbeeld 50 jaar getrouwd zijn. Mooi is het dan om te zien dat de kleinkinderen en in enkele gevallen de achterkleinkinderen van deze echtparen ook lid zijn van dezelfde muziekvereniging. Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop vierde begin dit jaar haar 60 jarig jubileum en geven vorm aan belangrijke tradities zoals Kerst en Pasen. Maar dat je als vereniging überhaupt al 60 jaar bestaat is iets waarop je trots kunt zijn!
De zeven zekerheden van de Zandstuve 100% Gasttevredenheid, daar gaan we voor! 1Service 2Maatwerk 3Vers 4Vermaak 5Sfeervol 6Vernieuwend 7Wensen
Dennenweg 11 | 7683 RS Den Ham Telefoon +31 (0)546 671650 info@dezandstuve.nl
Volg Partycentrum de Zandstuve op Twitter! Volg Partycentrum de Zandstuve op LinkedIn! Volg Partycentrum de Zandstuve op Facebook!