Welkom Arrangementen Zalen Catering 't Boshuys Foto's Contact Over ons Agenda
Volg Partycentrum de Zandstuve op Twitter! Volg Partycentrum de Zandstuve op LinkedIn! Volg Partycentrum de Zandstuve op Facebook!
test2
Actueel Archief

Broer en Zus zetten levenswerk van hun vader voort

Den Ham, 31 december 2010 - In de zomer van 2009 werd Henk Jan Blekkenhorst, eigenaar van Partycentrum De Zandstuve in Den Ham, plotseling ziek. Een zeldzame variant van Schildklierkanker, luidde de diagnose. ,,Op dat moment stond alles in ons leven ineens op losse schroeven, zowel privé als zakelijk. Partycentrum De Zandstuve is het levenswerk van mijn vader. We bevonden ons als gezin op een T-splitsing vertelt zijn zoon Jerry (26), die het initiatief nam  na te denken over de vraag: de zaak overnemen of niet.  “Als er geen opvolging zou zijn, waren mijn ouders genoodzaakt het bedrijf te moeten verkopen. Ik woonde in Amsterdam en had net sinds acht maanden een baan in de pr. Mijn vader drukte mij ook op het hart dat  het een weloverwogen besluit moest zijn. Met een goede vriend  heb ik erover gesproken. Binnen een week was ik eruit: ik besloot om het te doen en terug te keren naar Den Ham.”

Het jaar 2010 was het eerste volledige jaar dat Jerry en zijn zus Jolien (24), die al iets langer werkte in het partycentrum, de zaak runden. Jerry heeft de dagelijkse leiding, Jolien leerde in allerijl de fijne kneepjes van het plannen en neemt nu zelfstandig de gehele planning voor haar rekening. Pa werkt  nog altijd mee, voor zover dat mogelijk is. Hij doet het onderhoud in en  rondom het pand en ondersteunt het personeel in de keuken . ,,Hij begint ’s ochtends vroeg en werkt dan door tot een uur of twaalf. Langer houdt hij niet vol. Dat staat zijn lichaam niet toe”, zegt Jerry.

De aanwezigheid van hun vader leidt af en toe tot fricties. Onder de leiding van Jerry en Jolien heeft De Zandstuve het afgelopen jaar immers enkele veranderingen ondergaan. Zo is het vooraanzicht geheel vernieuwd, zijn er een veranda en een loungeset bijgekomen, is er meer variatie aangebracht inde buffetten. ,,Pa voelt zich nog heel erg betrokken bij de zaak. Als we informatie achterhouden, simpelweg doordat we bijvoorbeeld heel druk zijn, vindt hij dat moeilijk”, zeggen de twee. ,,Maar het belangrijkste is dat we alle drie elke beslissing wegen  vanuit het oogpunt van onze  gast. Daarin zitten  wij op één lijn. Onze gasten moeten zich hier thuis voelen, het gevoel hebben dat ze welkom zijn. Wij willen er voor zorgen dat die sfeer ook in de toekomst blijft gewaarborgd.’’

Als Jerry en Jolien terugblikken op het afgelopen jaar, constateren zij dat de Zandstuve niet heeft geleden onder de wisseling in de ‘top’. ,,Sterker nog, het is juist veel drukker geworden”, zeggen zoon en dochter trots. Ze kijken dan ook met een goed gevoel terug op 2010. Jolien: ,,Mijn broer stapte in een goedlopend bedrijf. Gelukkig had iedereen hier vertrouwen in ons.” En Jerry: ,,De medewerkers binnen ons bedrijf vormen één van de redenen waarom het zo goed is blijven gaan met De Zandstuve. Het is erg fijn dat wij op hen kunnen bouwen. Daarnaast vragen de gasten regelmatig naar pa. Ze tonen medeleven. Dat geeft ons het gevoel dat we er niet alleen voor staan.”

Het jaar is voor Joliens gevoel voorbij gevlogen. ,,Nu ik zo terugkijk, bedenk ik me dat we af en toe tijd tekort kwamen. Ik ben blij dat alles goed is gekomen.” Met vader Henk Jan gaat het naar omstandigheden goed. ,,De medicatie die hij nu heeft houdt zijn situatie stabiel. Maar de kwaliteit van zijn leven is natuurlijk minder geworden. Of dit de laatste keer is dat we Oud en Nieuw met hem vieren, daar houd ik me niet mee bezig. Voorlopig gaat het nog goed met hem.” Jerry houdt daar wel rekening mee. “Het kan zomaar onze laatste jaarwisseling samen zijn. Ik wil er dit keer dus echt van genieten.”
De zeven zekerheden van de Zandstuve 100% Gasttevredenheid, daar gaan we voor! 1Service 2Maatwerk 3Vers 4Vermaak 5Sfeervol 6Vernieuwend 7Wensen
Dennenweg 11 | 7683 RS Den Ham Telefoon +31 (0)546 671650 info@dezandstuve.nl
Volg Partycentrum de Zandstuve op Twitter! Volg Partycentrum de Zandstuve op LinkedIn! Volg Partycentrum de Zandstuve op Facebook!